Aalesund avgjorde fem minutter før slutt.

Alle foto: Srdan Mudrinic

De 300 tilskuerne på Color Line Stadion ble vitne til et fyrverkeri av en "Folkets kamp".

Første omgang:

Det startet allerede etter ett minutt da Sunnmørslagets Sindre Kleiven banket ballen i tverra. Kun fire minutter senere smalt det igjen, og denne gang traff de hvitkledde. Sondre Taklo utnyttet et fint frispark fra dypet og sklei inn 0-1.

Bare minuttet senere utlignet AaFK ved Erik Leandersson. Spissen lobbet på frekt vis inn 1-1.

Etter kvarteret var det Sunnmørslaget som igjen skulle få nettsus. Erlend Fjeldstad tråklet seg inn i feltet og kjempet inn 1-2. Jubelen nådde kveldshimmelen over Color Line Stadion, men AaFKs Erik Leandersson ville ikke ha noe av at Aalesund skulle ligge under. På et flott innlegg fra venstre nikket han inn 2-2.

Kalaset ville ingen ende ta. Sunnmørslaget gikk opp i 2-3 etter 21 minutter. Tobias Hatløy fikk ballen fra høyre og avsluttet kjapt og fint forbi Markus Pettersen. Etter en roligere periode smalt det igjen med to minutter igjen av omgangen. Adrian Olsvik tok med seg kula framover i bana og banket til - rett i mål!

De første 45 minuttene var underholdende, og lagene gikk i garderobene på 3-3.

Andre omgang:

Det gikk bare tre minutter av andre omgang før det igjen ble scoring i kampen. Sindre Kleiven banket inn 3-4 med et skudd som strøk kunstgresset fra foten og hele veien inn i kassa.

Andre omgang var en jevnspilt affære uten de aller største sjansene. Omgangen ble preget av flere bytter hos begge lag, og oppgjøret ble derfor litt oppstykket. Scoring ble det likevel, og denne gang var det AaFK som fikk ballen i mål. Et innlegg ble slått inn fra venstre, og der sto Gustav Juliebø, som ved hjelp av ryggtavla satte inn 4-4.

Fem minutter før slutt smalt det fra innbytter Elias Erstad, som fikk en stikker ute til høyre, rykket og banket ballen i lengste hjørne på vakkert vis. Ellevill jubel fra Elias og lagkameratene da scoringen kom!

Det endte 5-4 til tangotrøyene i en veldig underholdende kamp!

I forbindelse med "Folkets kamp" kjørte vi en VIPPS-kampanje til inntekt for Hjelpegruppe Ålesund og omegn og deres viktige arbeid.

VIPPS: 126669.

Aalesund G19 - Sunnmørslaget G19 5-4 (3-3)