Moses åpnet målkontoen

Ebiye Moses scoret sitt første mål for AaFK, men dessverre ble det bare ett poeng mot Odd i kveld.

Annonse:

Foto: NTB

Moses trengte kun en hjemmekamp på å score sitt første mål for AaFK. Og det skjedde mot klubben som takket nei til spissen i siste øyeblikk for overgangen gikk i boks. 

Fra kort hold fikk han en enkel jobbe å sette ballen i mål etter 32 minutter. Dessverre scoret gjestene Odd fire minutter senere og flere scoringer ble det ikke. Dermed måtte AaFK nøye seg med uavgjort. 

Men AaFK skulle hatt en scoring til. 

Kun åtte minutter ut i andre omgang havnet ballen i mål etter at en Odd-spiller headet ballen i eget mål. Av en eller annen grunn annullerer dommer Mohammed Usman Aslam målet. Og etter å ha studert TV-bildene er det umulig å forstå hvordan den avgjørelsen ble tatt. 

For det er Odd-spiller Filip Rønningen Jørgensen som drar i drakta til David Fällman slik den står ut fra kroppen og ingen AaFK-spillere gjør noe ulovlig. 

Veldig mange reagerte på twitter og tidligere dommer Svein-Erik Edvartsen er en av dem. Han skrev: "Feilaktig annullering av AaFK-scoring i det 53. minutt. Skal det blåses på noe her er det straffespark til AaFK (klar holding), men mål hadde selvsagt vært korrekt avgjørelse." 

Det er andre kamp på rad at AaFK får en helt sentral dommeravgjørelse mot seg. Mot Rosenborg fikk trønderne straffe de aldri skulle hatt og nå ble AaFK frarøvet en scoring som ville gitt de ledelsen i kveld. 

Flere halvsjanser

AaFK fikk dagens første avslutning før det var gått fire minutter. De fikk frispark ute i den høyre korridoren. Fredrik Haugen svingte ballen inn og Petar Golubovic var først på ballen og headet den et par meter over tverrliggeren. 

Bare ett minutt senere var Odd frempå etter en corner. Conrad Wallem løp seg helt fri og headet fra syv meter, men fikk dårlig treff og ballen gikk noen meter utenfor. 

AaFK fikk et nytt frispark før klokka var passert åtte minutter ved hjørnet av 16-meter. Simen Bolkan Nordli forsøkte seg, men ballen gikk rett i klypene på keeper. Kristoffer Barmen var nær ved å nå frem og styre ballen forbi keeper. 

Mikael Norø Ingebrigtsen fikk et skuddforsøk to minutter senere fra litt skrå vinkel, og selv om Sten Grytebust måtte strekke seg i full lengde hadde keeperen god kontroll.

Etter 14 minutter fikk Ebiye Moses sitt første forsøk på sin nye hjemmebane, men fra 14 meter skjøt han via en motspiller og ut. 

Moses scoret

Like før vi var halvveis i omgangen fikk på nytt Wallem forsøke seg på hodet, men nok en gang traff han dårlig. AaFK fikk avklart, men Odd kom i en ny bølge og Milan Jevtovic skjøt, men langt til side for mål. 

Kampen hadde akkurat bikket halve timen da Norø Ingebritgsen fikk sjansen på et frispark fra 20 meter, men han løftet ballen en meter over tverrliggeren. Ett minutt senere dro Filip Rønningen Jørgensen til fra 25 meter, men ballen gikk to meter utenfor. 

JUBLER: Ebiye Moses feirer sin første scoring for AAFK. Foto: Srdan Mudrinic
JUBLER: Ebiye Moses feirer sin første scoring for AAFK. Foto: Srdan Mudrinic

Bare to minutter senere kunne Color Line slippe jubelen løs. Og selvsagt var det Moses som scoret, mot klubben som takket nei i siste liten til å hente spissen. Ballen ble slått mot Fredrik Haugen, som ikke så ut til å nå den, men han fikk tuppet den forbi en forsvarsspiller og så lagt inn. En annen motspiller fikk en fot på ballen og tvang frem en redning av keeper. Han måtte gi retur og ballen ble liggende ledig 30 centimeter før streken. Enklere scoring har nok aldri Moses satt inn.

Dessverre var vertene i paradis i bare fire minutter. Odd spilte seg inn i feltet og ballen ble slått på tvers av Wallem og den gikk forbi flere spillere før den havnet hos Jevtovic, som fikk en svært grei jobb med å sette ballen i det tomme buret fra fem meter. 

Merkelig annullering

Fem minutter før pause, prøvde Moses å sende ballen i motsatt hjørne fra en litt håpløs posisjon, men forsøket var dårlig og ballen gikk mange meter utenfor. 

To minutter prøvde Simen Rafn seg fra 14 meter og fikk veldig godt treff, men en utrolig god redning fra Leopold Wahlstedt hindret scoring. 

Et halvt minutt før pause var det Bolkan Nordli sin tur på et langskudd, men han fikk ikke god treff og ballen gikk langt utenfor. 

Åtte minutter ut i andre omgangen scorer Odd selvmål på corner, men dommeren blåste frispark og dermed ble det annullert. Etter å ha sett TV-bildene så er det umulig å skjønne hvorfor dommeren annullerer scoringen. Der blir vi snytt for scoring.

Etter 57 minutter får Dario Canadija en fin mulighet, men han satte ballen en halv meter over motsatt vinkel. 

To minutter setter AaFK fart i angrepet og Haugen får til slutt muligheten, men han traff dårlig og dermed ble det ingenting ut av muligheten. 

På overtid skjøt Steffen Hagen fra distanse, men ballen gikk langt utenfor. 

AaFK: Grytebust - Juel Andersen, Fällman, Serbecic - Rafn (Kitolano i 12 min.), Canadija (Kallevåg i to min.), Barmen, Haugen (Nenass i 27 min.), Golubovic - Bolkan Nordli, Moses (Ødemarksbakken i 27 min.).

Annonse fra Obos-ligaen: